Investeren in talentontwikkeling

FairCademy

Wat is de FairCademy?

Omscholing tot recruiter

FairSterk wil voor alle werkgevers het boeien, vinden binden van personeel mogelijk maken. Mooi FairHaal, doen we ook echt wat mee. Onze diensten zijn hierop ingericht en daarnaast dragen wij bij, door het delen leerzame content via o.a. onze kennisbank, aan de kennis en ontwikkeling van onze klanten en medewerkers.

Onze FairCademy ontwikkelt en stimuleert iedereen die een bijdrage wil leveren aan onze missie of het simpelweg gewoon enorm tof vindt te werken in het vakgebied recruitment, marketing en arbeidsmarktcommunicatie. Bekijk de video waarom het werken in ons vakgebied zo mooi is en laat je omscholen.

Interessant? Vul het formulier in en ontvang aanvullende informatie over de mogelijkheden zoals de inhoud van het traject, de trainingen en arbeidsvoorwaarden. Per kalenderjaar starten onze trajecten begin september.ย 

What's in it for me?

Een situatieschets โ€ฆ Op dit moment ben je niet tevreden met je huidige baan, werkzaamheden, ofwel het werkveld. Dat kan natuurlijk, bijvoorbeeld door Corona. Je hebt alleen een werkgever nodig die je kwaliteiten erkent en je de mogelijkheden biedt om wat anders te gaan doen. Herkenbaar? Wat is dan ons plan van aanpak? Aan de hand van een gesprek bespreken we waar je kwaliteiten liggen, wat je leuk vindt, waar FairSterk voor staat plus wat je kan verwachten binnen de functie van recruiter.

Wat kan je verwachten?

Hebben we een match? Dan vormt dit gesprek de basis van een half jaarlijks traject om je om te scholen tot recruiter. We hebben ongeveer een half jaar nodig om je de (basis) kneepjes van het vak te leren. Je werkzaamheden en het opleiden zullen voornamelijk vanaf ons kantoor zijn en samen met een team van specialisten. Het is 6 maanden leren en werken tegelijkertijd. Daarnaast is het mogelijk om je recruiter collegaโ€™s te ondersteunen die werkzaam zijn vanaf locatie bij de klant. Lekker divers en goed voor de ontwikkeling.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je krijgt een contract voor een half jaar
  • Je begint met een startsalaris op basis van ervaring
  • Het traject wordt volledig vergoed
  • Je krijgt diverse trainingen en ‘learning on the job’
  • Je krijgt een eigen telefoon en laptop
  • De mogelijkheid tot flexibel werken
  • Gratis lunchen op de vrijdagmiddag

Wanneer start het traject?

Vanaf 1 juni is het mogelijk om je aan te melden. Vanaf begin september 2022 starten we met het traject. Tot aan de start van het traject zijn we, logischerwijs, bezig met de selectie. Het kost tijd om, met respect, alle aanmeldingen te doorlopen.

Interessant? Bekijk de vacature en meld je aan.

 

Download de flyer voor nรณg meer informatie

Sollicitatieprocedure ๐Ÿ‘‹๐Ÿป

Even telefonisch contact. Wie ben je, wat is je verhaal en past dat bij dat van ons
Kennismaken. We geven een presentatie en zijn natuurlijk benieuwd naar jouw verhaal
Voor het 2e gesprek geef je een leuke presentatie en maak je kennis met je senior
Gefeliciteerd! Tekenen van je contract en het traject doornemen