Medewerkersverhaal

De werkdag van Lonée

Lonée-Herde van der Ham is één van de specialisten op locatie bij FairSterk. Via Samantha Duyn, ook RPO recruiter bij FairSterk, kwam ze bij de FairCademy terecht. Daarvoor heeft ze vijf jaar in Abu Dhabi  gewoond. Door o.a. de pandemie wilde ze graag weer naar Nederland en besloot ze haar baan in Dubai op te geven voor een toffe recruitment functie bij FairSterk!

‘’Iedere dag is weer een beetje anders’’

In korte tijd startte Lonée bij drie verschillende opdrachtgevers, elk met een eigen aanpak. ‘’Mijn werkzaamheden verschillen heel erg per klant. Het ligt maar net aan het vraagstuk, die de klant vooraf met ons bespreekt. Bij de ene klant ben ik verantwoordelijk voor het optimaliseren van verschillende recruitmentprocessen of het opzetten van de arbeidsmarktcommunicatie. Bij een andere klant ben ik veelal bezig met de directe werving van kandidaten. De drie opdrachtgevers waarvoor ik werkzaam ben zijn ook totaal verschillend en dat maakt iedere dag weer een beetje anders en uitdagend!”

Verandering arbeidsmarkt

Naast de uitdagingen bij verschillende klanten ziet Lonée dat de arbeidsmarkt in de loop der tijd enorm is veranderd. ‘’Voorheen was het zo dat er meer mensen waren dan banen en dit is nu precies andersom! Het is voor bedrijven voornamelijk erg lastig om nieuwe kandidaten te vinden die passen bij de functie en deze uiteindelijk te behouden. Daarnaast merk ik dat het als recruiter lastig is om iemand te overtuigen om over te stappen van baan en werkgever. Dit komt voornamelijk door de onzekere tijd waar wij nu in leven. Gelukkig ben ik er om bedrijven hierbij te helpen. Dit gaat alleen verder dan actief recruitment. We moeten de juiste mensen weten te boeien, vinden en binden.”

Projectmanager arbeidsmarkt communicatie
Minimaal 32 uur | Tussen €3.000 en €4.500
Recruiter (RPO)
Minimaal 32 uur | Tussen €2.500 en €3.600

‘’De samenwerking staat voor mij voorop’’

Een van de leukste aspecten van deze uitdaging vindt Lonée toch het contact met kandidaten. ‘’Ik houd er erg van om een band op te bouwen met veel verschillende mensen. Daarnaast vind ik het super leuk om iemand aan een baan te helpen. Ik hoop hiermee iemands leven mooier te maken.” Zo blijkt wel dat Lonée haar favoriete werkdag uit veel diverse werkzaamheden met verschillende mensen is opgebouwd waaronder haar collega’s. ”En ik bedoel hiermee de mensen met wie ik samenwerk op locatie, maar zeker ook mijn collega’s van FairSterk! De samenwerking staat bij mij voorop.”

FairSterk Rebel

Als rebel bij FairSterk heeft Lonée dagelijks te maken met situaties waar ze genoodzaakt is om uit haar comfort zone te stappen. ‘’Ik ben best wel iemand die gewoon lekker doet wat er gedaan moet worden. Toch is het belangrijk om ideeën voor mogelijke veranderingen binnen een organisatie uit te spreken. Soms is dit lastig omdat ik niet weet of de klant deze stap durft te maken. Dit is dan ook iets waarop ik zou willen verbeteren.’’ Naast deze ontwikkeling vertelt Lonée dat ze in de toekomst wel iets strategischer te werk zou willen gaan en zich nog meer wil ontwikkelen in het vakgebied van arbeidsmarktcommunicatie. ”Dat ik bij FairSterk die mogelijkheid heb is erg fijn!”

Vacatures FairSterk
Fan van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie? Bekijk onze vacatures!
Bekijk andere verhalen
Benieuw naar meer FairHalen? Bekijk ze snel.

‘’Dit is voor mij iets wat mijn functie speciaal maakt.’’

”Doordat ik op locatie werk voelt het voor mij alsof ik écht iets te zeggen heb binnen een organisatie. Dit is voor mij iets wat mijn functie als Recruitment Specialist zo speciaal maakt.” Niet alleen bij de klant maar ook bij FairSterk voelde Lonée zich meteen al een onderdeel van het team. ‘’Ik ben nu een paar maanden als Recruitment Specialist in dienst. Deze maanden zijn voorbijgevlogen, waardoor het voelt als twee jaar en dit bedoel ik positief! 😉