Medewerkersverhaal

De werkdag van Randy

Voorheen werkte Randy bij een detacheringsbureau, maar na een tijdje werd zijn werk wat eentonig. Hij was eigenlijk alleen maar bezig met het benaderen van kandidaten voor verschillende vacatures. Vervolgens kwam er een toffe vacature van FairSterk op zijn pad. De combinatie van recruitment en marketing in de functie RPO Recruiter leek Randy erg leuk. Hij besloot te solliciteren voor deze functie en binnen een week kreeg hij goed nieuws te horen. Ondertussen werkt Randy alweer bijna een jaar bij FairSterk! 

‘’Bij FairSterk heb ik het idee dat ik daadwerkelijk waarde kan creëren voor de klant.’’ 

De reden waarom Randy voor FairSterk koos is omdat hij het idee had dat hij daadwerkelijk waarde kan creëren voor de klant wanneer hij op locatie werkt. Iets wat in de praktijk ook zo blijkt te zijn. ”Bij het detacheringsbureau waar ik voorheen werkte had ik soms wel 50 verschillende klanten waarvoor ik vacatures invulde. Nu kan ik me als RPO Recruiter bij FairSterk focussen op één of twee klanten. Hierdoor heb ik meer feeling en binding met de desbetreffende klant.’’ Verder speelt de vrijheid die hij krijgt tijdens zijn werkzaamheden en de gemoedelijke sfeer een rol. 

Content Creator
Minimaal 24 uur | Tussen €2.100 en €3.100
Recruiter (RPO)
Minimaal 32 uur | Tussen €2.500 en €3.600

‘’Naast actieve werving ben ik vooral bezig met het optimaliseren van het recruitmentproces.’’ 

”Als RPO Recruiter bij FairSterk richt ik het recruitmentproces in voor verschillende klanten. Bij iedere klant verdiep ik me in de eerste periode vooral in wat het bedrijf nu al doet aan recruitment. Zijn er krachtige vacatures geschreven, is er een gecentraliseerd recruitmentproces of hoe wordt er invulling gegeven aan sollicitatiegesprekken? Wanneer dit in kaart is gebracht ga ik in de volgende stap het recruitmentproces optimaliseren naast uiteraard de actieve werving.” 

‘’De uitgaging ligt voor mij bij het uitvragen van de hiring manager over een bepaalde vacature.’’ 

Wat Randy het leukste vindt aan het maken van impact is de uitdaging in het uitvragen van de hiring manager over een bepaalde vacature. ‘’Vaak is het zo dat (hiring) managers nog niet goed hebben nagedacht over de persoon waar ze precies naar op zoek zijn. Ik vraag hen dan wat een must is, een pré of waar over de persoonlijkheid waar een kandidaat over moet beschikken. Als Recruitment Specialist ben ik verantwoordelijk voor het vinden van de juiste kandidaat die voor de volle 100% past bij het bedrijf. Doordat ik op locatie werk kan ik deze inschatting veel beter maken in vergelijking toen ik nog als consultant werkte. Die lege plek, de verantwoordelijkheid om die te vullen voel je nu veel sterker. Die verantwoordelijkheid pak ik graag met beide handen aan!” 

Vacatures FairSterk
Fan van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie? Bekijk onze vacatures!
Bekijk andere verhalen
Benieuw naar meer FairHalen? Bekijk ze snel.

‘’Bij FairSterk leer ik steeds meer over het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie’’ 

”Aangezien ik voorheen bij een technisch detacheringsbureau heb gewerkt heb ik al best veel ervaring in het recruitmentvakgebied. Bij FairSterk leer ik ook steeds meer over het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie en dat dit onlosmakelijk is verbonden met recruitment. Ik merk dat arbeidsmarktcommunicatie nog vrij nieuw voor mij is. In de toekomst zou ik me hier dan ook nog meer in willen ontwikkelen door nóg meer kennis en ervaring op te doen. 

‘’Dit maakt mijn functie speciaal en uitdagend.’’ 

‘’Als ik mijn baan binnen FairSterk moet omschrijven in één woord dan is dit afwisselend. Geen dag is hetzelfde en dit maakt mijn functie speciaal en uitdagend.