Medewerkersverhaal

In gesprek met Chamira

Begin augustus is Chamira bij ons gestart in de rol van Specialist Arbeidsmarktcommunicatie. Gezien dat alweer meer dan een half jaar geleden is, leek het ons hoog tijd om haar eens te vragen hoe FairSterk bevalt. Na een half jaar ben je tenslotte redelijk ingeburgerd toch?

Allereerst Chamira, hoe ben je bij FairSterk terecht gekomen?

Ik ben het bewijs dat de leadstrategie werkt! Op het moment dat ik per ongeluk op de website van FairSterk terecht kwam, was ik niet echt op zoek naar werk. Ik was – zo weet ik nu – latent werkzoekend. Voor het eerst in jaren was ik aan het oriënteren naar wat voor banen mij mogelijk zouden passen. Zo stuitte ik bij toeval op een vacature van FairSterk. Dit leidde mij naar de werken-bij-website en het testje “Ben jij een Rebel met een smile” en voor ik het wist hing ik met Arthur aan de telefoon voor een kennismaking.

‘’Ik ben het bewijs dat de leadstrategie werkt! ’’ 

Kijk aan, ook na ‘Coronatijd’ braaf blijven testen dus 😉. Wat was je eerste indruk van FairSterk, wat sprak je aan?

In eerste instantie de stijl die FairSterk heeft. Het rebelse met een knipoog en de creativiteit. En daarnaast de duurzame aanpak. Dat FairSterk als doel heeft om een langdurige match tussen werkgever en kandidaat te creëren en te bouwen aan een sterk werkgeversmerk spreekt mij enorm aan. Werk is zo’n groot onderdeel van je leven en door mijn werk heb ik het idee dat ik zowel werkgever als werkzoekende kan helpen in het vinden van die perfecte match. En ik vind het tof dat je als specialist werkt op locatie van de klant. Daardoor krijg je een goed beeld van verschillende bedrijven, de cultuur en zijn de lijnen heel kort.

Recruitment Specialist
Minimaal 32 uur | Tussen €3.500 en €5.000
Recruiter (RPO)
Minimaal 32 uur | Tussen €2.500 en €3.600

En wat doe je zoal bij FairSterk?

Ik werk als Specialist Arbeidsmarktcommunicatie. Een mond vol! Binnen mijn werk help ik klanten in het beter zichtbaar en vindbaar worden voor hun doelgroep(en). Vaak kloppen werkgevers bij ons aan omdat ze op zoek zijn naar nieuwe collega’s en ze hiervoor een recruiter zoeken. Maar ook organisch is er vaak heel veel winst te behalen. Met dat gedeelte help ik.

Als je als werkgever een authentieke arbeidsmarktcommunicatie hebt om je doelgroep aan te spreken en te bereiken, dan trek je mensen aan die echt bij je passen. Dat vind ik gaaf. In mijn werk zoek ik dan ook naar de authentieke en onderscheidende elementen van de werkgever. En dit vertaal ik, samen met mijn collega’s van het communicatiebureau, naar een communicatiestrategie en middelen.

‘’Als je als werkgever een authentieke arbeidsmarktcommunicatie hebt om je doelgroep aan te spreken en te bereiken, dan trek je mensen aan die echt bij je passen. Dat vind ik gaaf. ’’ 

En als mensen aan je vragen wat je daadwerkelijk doet? Wat vertel je ze dan?

Dat dat iedere dag anders is! In mijn werk ben ik veel bezig met stakeholdermanagement en het achterhalen van de onderliggende wens van de klant. Dus afstemming met HR, Marketing en Directie om die wens concreet te maken. Dit vertaal ik door naar een project- en marketingcommunicatieplanning en deze volg ik op.

Maar daarnaast ook hele praktische zaken, bijvoorbeeld: het ophalen en schrijven van medewerkersverhalen, het inplannen van fotoshoots en het motiveren van medewerkers om hieraan deel te nemen en het maken van content waarin de werkgeversidentiteit terugkomt.

Als je veel op locatie bij klanten te vinden bent, hoe is dan de samenwerking met collega’s bij FairSterk?

Als specialist op locatie is vrijdag de dag dat ik al mijn collega’s weer zie. Hier kijk ik naar uit, want de sfeer is super goed. Er wordt veel gelachen en met elkaar meegedacht als iemand ergens tegenaan loopt bij de klant. En op de andere dagen in de week? Dan hebben we ook laagdrempelig contact op Whatsapp of via Teams, of bellen collega’s elkaar spontaan even op. Iedereen staat voor elkaar klaar om te helpen, het is een warm bad!

Vacatures FairSterk
Fan van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie? Bekijk onze vacatures!
Bekijk andere verhalen
Benieuw naar meer FairHalen? Bekijk ze snel.

‘’Bij FairSterk leer ik steeds meer over het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie’’ 

En als je niet van een warm bad houdt, waarom zou je dan alsnog bij FairSterk moeten komen werken?

Omdat je bij FairSterk het beste van beide werelden hebt! De energieke en creatieve sfeer van een creatief bureau en de impact van werken met vaste teams op locatie. Omdat je als specialist (tijdelijk) onderdeel uit maakt van het team bij de klant, worden jouw plannen ook echt gedragen door de klant. En je krijgt een leuk inkijkje bij verschillende organisaties. Het heeft mijn blik op werken enorm verruimd en nog meer sympathie gegeven voor verschillende werkvelden.

Los van de sfeer, de functie en niet te vergeten het warme bad, is ook de ruimte voor ontwikkeling een goede reden om bij FairSterk aan de slag te gaan. Zo heb ik in mijn eerste halfjaar al meerdere trainingen gehad, is er intern actieve kennisdeling door kennissessies die worden georganiseerd en heb ik de mogelijkheid gekregen om een opleiding te starten. Dat een werkgever dat aanmoedigt is voor mij erg belangrijk.

‘’Omdat je bij FairSterk het beste van beide werelden hebt!’’ 

Net als Chamira in een warm bad terecht komen?