Medewerkersverhaal

In gesprek met Ilse

Als Junior Recruiter heeft Ilse als een van de eerste onze FairCademy doorlopen. Ondertussen is ze alweer meer dan een jaar werkzaam bij FairSterk. We zijn benieuwd naar haar ervaring tot nu toe bij.

“De FairCademy past precies bij wat ik wilde. Werken naast mijn studie, waar ik ondertussen ook nog veel kan leren.”

Ilse, vertel, hoe ben je bij FairSterk terecht gekomen?

Op TikTok zag ik een vacature voor junior recruiter bij PicNic. Dit was in Utrecht, dus niet relevant voor mij, maar daardoor ben ik wel gaan nadenken. Ik wilde vorig jaar al kijken naar een bijbaan in de richting van mijn studie Bedrijfskunde, maar ik dacht altijd dat dit in combinatie met mijn studie niet echt mogelijk was. Na wat meer verdieping kwam ik erachter dat dit eigenlijk niet het geval was, waarna ik op google ben gaan zoeken naar junior recruiter functies en FairSterk stond met de FairCademy vrijwel bovenaan. Ik heb gelijk gebeld naar Arthur en kon een paar dagen later op gesprek. In de vacature werd ik door de zin ´woordgrapjes zijn een pre 😉’ gelijk aangesproken en omdat de FairCademy eigenlijk precies past bij wat ik wilde. Werken naast mijn studie, waar ik ondertussen ook nog veel kan leren.

“Ik ben echt vrijgelaten om wat ik heb geleerd, ook daadwerkelijk toe te passen in de praktijk.”

Hoe heb je de FairCademy ervaren? 

In het afgelopen halfjaar heb ik heel veel geleerd rondom recruitment. Zo zijn Karlijn en ik bezig geweest met allerlei trainingen, zoals LinkedIn, werving & selectie, interviewtechnieken, vacatureteksten schrijven etc. Daarnaast ben ik vrijgelaten om wat ik geleerd heb ook daadwerkelijk toe te passen in de praktijk. Nu focus ik me bij de klant vooral op werving en selectie en ben ik ondersteunend aan Max, een recruitment specialist. Wat stiekem eigenlijk heel leuk is, omdat hij me ook laat meedenken met zijn werkzaamheden.

Senior Projectleider Communicatie
Minimaal 36 uur | Tussen €3.500 en €4.500
Designer
Minimaal 32 uur | Tussen €2.750 en €3.850

Wat voor bijdrage heb jij dan binnen FairSterk?

Binnen FairSterk ben ik verantwoordelijk voor de recruitment. Alle sollicitanten die binnenkomen, komen bij mij in mijn mailbox terecht. Vanaf daar ga ik bekijken of iemand geschikt is om uit te nodigen, of wijs ik iemand af. Daarnaast werf ik ook actief via LinkedIn.

Hoe bevalt het samenwerken met je collega specialisten?

De onderlinge samenwerking met collega’s is vooral heel gezellig. In het begin moest ik heel erg wennen aan mijn eerste grote mensen baan en moest ik echt even mijn plekje in de organisatie vinden, maar doordat iedereen heel laagdrempelig, gezellig en geïnteresseerd is kwam dit eigenlijk vrij snel goed.

Wat is tot nu toe jouw hoogtepunt bij FairSterk?

Mijn hoogtepunt tot nu toe bij FairSterk is de kans die ik heb gekregen om mezelf te ontwikkelen. Voor mij was het een enorme kans om te gaan doen wat ik leuk vind in een baan, maar voor Kees en Arthur was het vooral een enorme gok om iemand zonder ervaring aan te nemen. Toch heb ik het idee dat ze geen moment getwijfeld hebben en dat vind ik absoluut een hoogtepunt.

Vacatures FairSterk
Fan van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie? Bekijk onze vacatures!
Bekijk andere verhalen
Benieuw naar meer FairHalen? Bekijk ze snel.

Net als Ilse de kans krijgen jezelf te ontwikkelen?