Medewerkersverhaal

In gesprek met Dennis

Als RPO recruiter weet Dennis als geen ander hoe belangrijk het is om een sterk ingericht recruitment proces te hebben. Dennis is inmiddels al een jaar bij FairSterk werkzaam dus het werd eens tijd om hem even flink aan de tand te voelen over hoe hij het werken bij FairSterk ervaart!

“Recruitment is zoveel meer dan KPI’s en berichten sturen naar kandidaten.”

Benieuwd naar onze one-stop-service werkwijze?
Bij onze werving, de opzet van campagnes en het ontwikkelen van content houden we rekening met het verkrijgen van gegevens van latent én actief werkzoekenden.
Ga zelf aan de slag met jouw onboardingsproces
Download de gratis handleiding! In onze handleiding nemen we je mee in verschillende fases en stappen om je met onboarding op weg te helpen.

Dennis, vertel, hoe ben je bij FairSterk terecht gekomen?

Voor ik bij FairSterk heb gesolliciteerd volgde ik de organisatie al enige tijd. (Oud-) collega Sebastiaan heb ik altijd goed contact mee onderhouden, waarbij FairSterk regelmatig ter sprake kwam. Nadat ik zelf enige tijd als accountmanager werkzaam ben geweest binnen het recruitmentvak was ik toe aan een nieuwe uitdaging waarbij ik iets duurzaams neer kan zetten bij verschillende opdrachtgevers, i.p.v. mijn targets ten koste van alles op orde hebben. Inmiddels werk ik bijna een jaar voor FairSterk met veel plezier en heb ik diverse opdrachtgevers gehad waarbij ik het verschil heb kunnen maken binnen FairSterk.

“Iedereen heeft zo z’n eigen expertise waarbij de kennis steeds groter wordt binnen de FairSterk. Zelf denk ik dat dit de kracht is van FairSterk.”

Wat gaaf dat je binnen een jaar al zoveel verschil hebt gemaakt! Wat is jouw rol precies als RPO recruiter?

Het is mijn taak om het recruitmentproces goed in te richten en deze zo optimaal mogelijk te laten verlopen bij verschillende klanten. We leven in een tijd waarin de banen voor het oprapen liggen, dus je moet je als werkgever kunnen onderscheiden van de directe concurrenten. Zo kijk ik met een kritische blik hoe de vacatures zijn opgesteld, maar ook naar de inhoud van deze vacatures en welke doelgroep je hiermee aanspreekt. Vervolgens zorg ik ervoor dat dit op de relevante platformen terug te vinden is met als doel om de juiste kandidaten aan te trekken. Verder ben ik in het gehele proces van A tot Z verantwoordelijk voor de communicatie met de kandidaten en zorg ik ervoor in samenwerking met de klant dat de ‘candidate journey’ zo optimaal mogelijk is. Dit zorgt er over het algemeen voor dat de kans van slagen groter is, mits het een goede match is natuurlijk.

Senior Projectleider Communicatie
Minimaal 36 uur | Tussen €3.500 en €4.500
Designer
Minimaal 32 uur | Tussen €2.750 en €3.850

Wat voor bijdrage heb jij dan binnen FairSterk?

Binnen FairSterk mag iedereen meedenken over het optimaliseren van onze eigen processen en dingen die wij kunnen toevoegen voor een unieke candidate journey. Onlangs hebben wij daar een voorstel voor gedaan. Dit is geaccepteerd en hebben wij het dus ook zelf geïmplementeerd, hoe leuk is dat?!

Hoe bevalt het samenwerken met je collega specialisten?

De samenwerking met de collega’s verloopt zeer prettig. Er is veel kennis binnen onze organisatie en iedereen is bereid om elkaar te helpen en te informeren. Als je ergens tegen aanloopt bij een klant is het erg fijn dat je altijd iemand kan bellen om even te sparren over de situatie en hiermee ook nieuwe inzichten te krijgen.

Waarom moeten anderen dan bij FairSterk komen werken?

We zijn op dit moment flink aan het groeien en iedereen neemt zo z’n eigen expertise mee, waarbij je de kennis blijft verbreden binnen de organisatie. Zelf denk ik dat dit de kracht is van FairSterk en dat dit op termijn alleen maar meer wordt. Mensen die op dit moment aan de bureauzijde werken binnen de recruitment en hun kennis willen verbreden op het gebied van het vak, kan ik echt aanraden om naar FairSterk te komen. Recruitment is zoveel meer dan KPI’s en berichten sturen naar kandidaten.

Vacatures FairSterk
Fan van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie? Bekijk onze vacatures!
Bekijk andere verhalen
Benieuw naar meer FairHalen? Bekijk ze snel.

Net als Dennis voor grote namen werken?